fbpx

Top 3 članka o online prodaji u 2023. godini

Praktičnost je uvijek na cijeni, a to pokazuju i tri najčitanija članka o online prodaji u 2023. godini.

Protekla, 2023. godina donijela je podosta noviteta koji su imali snažnog odraza na poslovanje web trgovaca u Republici Hrvatskoj. U osvrtu na glavna zbivanja zasigurno prvo treba izdvojiti prelazak s kune na euro i sve prilagodbe koje je to pred trgovce postavilo, a sredinom godine na snagu je stupio i novi Zakon o trgovini koji je donio novu regulaciju rada nedjeljom. To se ponajviše odrazilo na poslovanje trgovaca u stacionarnim trgovinama, ali je iziskivao prilagodbu i kod web trgovaca (npr. web trgovina može raditi nedjeljom, ali skladište i dostava ne smije).

U takvim uvjetima na tržištu, s novom valutom i novom regulativom, uz sve redovne izazove online poslovanja, naša je Facebook grupa bilježila povećanu aktivnost s rastom broja upita i interakcije članova. S druge strane, prošla je godina i na web stranici udruge eCommerce Hrvatska donijela veću dinamiku te smo povećali i broj objava i njihovu tematsku širinu.

ŠTO JE BILO NAJČITANIJE

Da je praktičnost uvijek na cijeni pokazuju i tri najčitanija članka o online prodaji u 2023. godini.

Najčitaniji među njima bio je članak naslova: “Želite prodavati online? Evo 5 načina kako to možete raditi” u kojem predstavljamo glavne modele koji i potpunim početnicima omogućuju oglašavanje i prodaju proizvoda i usluga na internetu te njihovu dostavu kupcu.

Pročitajte članak: https://ecommerce.hr/zelite-prodavati-online-evo-5-nacina-kako-to-mozete-raditi/

Pravna regulativa malo je kome omiljena tema, a minimalni tehnički uvjeti (MTU) često donose glavobolje svima pa i web trgovcima.

U članku “Skladište za webshop: Sve što trebate znati o MTU” odgovorili smo na najčešće postavljena pitanja i dali savjete kome se i gdje obratiti kako bi se to riješilo sukladno propisima.

Pročitajte članak: https://ecommerce.hr/skladiste-za-webshop-sve-sto-trebate-znati-o-mtu/

Treći najčitaniji članak “eCommawards 2023 – Proglašeni najbolji web trgovci u Hrvatskoj” potekao je s pete dodjele eCommAwards priznanja najboljim webshopovima u Hrvatskoj kada su svečano proglašeni pobjednici u šest kategorija: Korisničko iskustvo (UX), Optimizacija za tražilice (SEO), Pravna usklađenost (Legal), Analitika (Analytics), Sadržaj i marketing (Content) te Putovanje kupaca (Buyer’s Journey).

Pročitajte članak: https://ecommerce.hr/ecommawards-2023-proglaseni-najbolji-web-trgovci-u-hrvatskoj/

Prijave za šesto izdanje eCommAwards natjecanja nedavno su otvorene, a prijaviti se možete preko linka ispod.

O Autoru

Goran Pavlović
urednik eCommerce Magazina

Želiš vidjeti vlastitu web trgovinu na popisu? Postani član!

Sve je u povjerenju! Pridruži se Udruzi i pokažite kupcima da ste pouzdani web trgovac. Punopravno članstvo uključuje besplatnu Trusted Shop certifikaciju.
>
Ocjena www.ecommerce.hr na Trustprofile recenzija je 10.0/10 temeljena na 9 recenzije.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Pristankom prihvaćate korištenje kolačića u skladu s našom politikom privatnosti.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Postavke privatnosti

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti informacije na vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Ovdje možete upravljati postavkama svojih preferencija za kolačića.

Ovi su kolačići neophodni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima.

Tehnički kolačići
Za korištenje ove web stranice koristimo sljedeće tehnički potrebne kolačiće
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Odbijam sve usluge
Spremi
Priihvaćam sve usluge