fbpx

eCommawards 2023 – Proglašeni najbolji web trgovci u Hrvatskoj

Autor: Marcel Majsan 29.03.2023.

Hrvatski webshop godine je bima-shop.hr, prema ocjenama stručnog žirija ovogodišnjeg ekskluzivnog događaja eCommAwards powered by Ooblee, u organizaciji  udruge eCommerce Hrvatska. Stručni žiri ocjenjivao je 74 webshopa u šest kategorija – Korisničko iskustvo (UX), Optimizacija za tražilice (SEO), Pravna usklađenost (Legal), Analitika (Analytics), Sadržaj i marketing (Content) te Putovanje kupaca (Buyer’s Journey). 

Dodjela nagrada eCommAwards okupila je preko 100 ljudi na svom petom izdanju, a prvi se put održala kao ekskluzivan događaj izdvojen iz godišnje CRO Commerce konferencije.  

„Prije mjesec dana webshop bima-shop.hr proslavio je deset godina od svoje prve narudžbe. Tada je eCommerce u Hrvatskoj bio tek na početku. Bilo je potrebno puno truda i ulaganja, a nagrada udruge eCommerce nam je dodatan vjetar u leđa“, rekla je voditeljica Bima Hrvatska Marijeta Kuten Soldo koja je preuzela nagradu.

Pandin brlog je pobjednik kategorije Content (sadržaj i marketing), a nagradu je primila  voditeljica trgovine Maja Klanjčić. Među favoritima su bili Lesnina, Mobis, Bio Bio, Namjestaj.hr, Marjan voće, Polleo Sport, Rox Beauty, Bima Shop i Tvornica zdrave hrane. 

Namjestaj.hr je pobjednik kategorije UX (korisničko iskustvo), a finalisti su bili Polleo Sport, Pevex, Pismoreklam, Ljekarne Prima Farmacia, Europa 92, Exterim, Bijela tehnika, Bima Shop i Centar tehnike. 

Volim ljuto je pobjednik kategorije SEO (optimizacija za tražilice), a nagradu je preuzeo vlasnik Goran Vrabec. Među finalistima u toj kategoriji bili su webshopovi Lesnine, Marjan voće, Tvornice zdrave hrane, Bima Shopa, Ljekarne Prima Farmacia, Polleo Sporta, Emmezete, Malla i Mobisa. 

Pevex je pobjednik kategorije Buyer’s journey (putovanje kupaca). Žiri je izdvojio devet webshopova koji su se istaknuli u toj kategoriji – Bima Shop, Klima Best Shop, Mall.hr, Auro Domus, Tvornica zdrave hrane, Emmezeta, Centar tehnike, Žuti klik i Bačelić.

Auro Domus je pobjednik kategorije Analytics (analitika), a nagradu je primio izvršni direktor marketinga Davor Žic. Među top 10 bili su i Lesnina, Cewe, Mobis, Emmezeta, Medic Pro, Igračke Denis, Brands and Trends, Woolf i Žuti klik. 

U kategoriji Legal (pravna usklađenost) pobjednik je četvrtu godinu zaredom Lesnina, a nagradu ja preuzela Suzana Martić. Finalisti u toj kategoriji bili su Bima Shop, Bačelić, Instrukcije za sve, Volim ljuto, Polleo Sport, Romobilia, Ljekarne Prima Farmacia, Bukal i Fitzone. 

Kako hrvatski webshopovi stoje u usporedbi sa stranom konkurencijom

Predstavnici pobjedničkih webshopova dotaknuli se u panel raspravi ključnih faktora kojima su se vodili u rastu i razvoju svog webshopa – osim što im je udruga eCommerce pomogla kroz edukacije i savjete, također prate trendove na tržištu, konkurenciju i konstantno se educiraju.

Stručni žiri činili su Aron Stanić (UX), Marko Pačar (SEO), Dario Begonja (Sadržaj i marketing), Goran Blagus (Buyer’s Journey), Dijana Kladar (Legal) i Robert Petković (Analytics).


‘Hrvatski webshopovi dobro stoje u usporedbi sa stranim webshopovima, informativni su, korisni, imaju dobre vizuale i trebamo biti ponosni na naše eCommerce tržište koje konstantno raste. Preporučujem webshopovima da se prijave na eCommAwards jer stručnjaci u industriji analiziraju webshop u nekoliko kategorija te se tako dobivaju vrijedne povratne informacije, korisne za njegov rast i razvoj na konkurentnom tržištu’, poručio je Goran Blagus, a podršku događanju i sve bolju poziciju hrvatskog eCommercea istaknuli su i ostali članovi žirija.

Pročitajte savjete trgovaca pobjednika eCommAwards natjecanja u članku portala Netokracija na ovom linku.

Pogledajte galeriju svih fotografija s događanja koja je objavljena u našoj Facebook grupi.

SVE JE U POVJERENJU

Pridružite se Udruzi i pokažite kupcima da ste pouzdani web trgovac.

Punopravno članstvo uključuje besplatnu
Trusted Shop certifikaciju

O Autoru

Avatar
• President of eCommerce Hrvatska Association • eCommerce Consultant

Želiš vidjeti vlastitu web trgovinu na popisu? Postani član!

Sve je u povjerenju! Pridruži se Udruzi i pokažite kupcima da ste pouzdani web trgovac. Punopravno članstvo uključuje besplatnu Trusted Shop certifikaciju.
>
Ocjena www.ecommerce.hr na Trustprofile recenzija je 10.0/10 temeljena na 10 recenzije.