fbpx

Tko to tamo radi Facebook kampanje web trgovaca?

Autor: Goran Pavlović 24.10.2023.

Šest od deset web trgovaca Facebook kampanje vode sami, a nešto više od trećine njih taj posao prepuštaju profesionalnim agencijama

Prema istraživanju marketinških navika koje je Udruga eCommerce Hrvatska provela prošle godine, apsolutna većina web trgovaca, njih čak 83%, navela je da koriste Facebook oglašavanje.

S druge strane, ukupno je 13% web trgovaca navelo da ne koriste ovaj oblik komunikacije s korisnicima i tržištem, dok je vrlo mali udio odnosno nešto manje od 5% onih koji su istaknuli da Facebook oglašavanje ne koriste ali planiraju u to krenuti ili pak kažu da ne znaju kako se rade Facebook oglasi.

Prosječna ocjena 6,53

Najveći broj ispitanih trgovaca, njih 39%, u Facebook mjesečno ulažu od 1.000 do 5.000 kn. Zanimljivo je kako su vrlo izjednačene dvije krajnosti – oni koji ulažu ispod 1.000 kn, kojih ima 23%, te 21% onih s izdašnijim budžetima koji ističu da za ovu namjenu mjesečno izdvajaju više od 10.000 kuna. Tek nešto manje je onih web trgovaca (17%) koji u Facebook oglašavanje investiraju od 5.000 – 10.000 kuna.


Pritom ukupno šest od deset web trgovaca (58%) Facebook kampanje vode sami, a nešto više od trećine njih (37%) taj posao prepuštaju profesionalnim agencijama. Oko 6% za taj posao angažiraju vanjske suradnike odnosno freelancere.

Ocjenjujući svoje zadovoljstvo Facebook oglašavanjem ocjenama od 1 – 10, najviše je web trgovaca dalo ocjenu 8, njih 31%, a tek nešto manju sedmicu dalo je 19% ispitanih. Prosječna ocjena zadovoljstva Facebook oglašavanjem iznosila je 6,53.

Je li se nešto promijenilo u međuvremenu te kakvi su trendovi u ovom području doznajte na meetupu koji organiziramo 31. listopada pod radnim naslovom “Kako optimizirati oglašavanje na Facebooku i Instagramu”.

PROGRAM

  1. Dolazak & Networking (18:00 – 18:15)

Glavni cilj svakog Meetupa Udruge eCommerce Hrvatska je razmjena iskustava i druženje. Stoga nemojte biti sramežljivi – zaletite se ravno na šank i upoznajte ekipu.

  1. Optimizacija oglašavanja na Facebooku i Instagramu: Inovacije, Strategije i Najbolje Prakse – Luka Jotić (18:15 – 18:45)

Prezentacija je osmišljena tako da vam pruži konkretne korake i akcijski plan za optimizaciju vaših oglašivačkih kampanja na Facebooku i Instagramu. Očekujte uvid u najnovije tehnike i alate koji će vam pomoći da se istaknete u sve konkurentnijem digitalnom prostoru.

  1. Refreshment break (18:45 – 19:00)
  2. PANEL: Praktični uvidi u optimizaciju oglašavanja (19:00 – 19:35)
  • Moderator: Dino Oreški
  • Panelisti: Bojan Diklić (Tvornica Zdrave Hrane), Josip Vrban (Lumer shop), Dario Begonja (Hero Factory), Luka Jotić (Httpool by Aleph)

U ovom ćemo panelu diskutirati o stvarnim izazovima i rješenjima za optimizaciju oglašavanja na Facebooku i Instagramu. Od razmatranja učinkovitosti kampanja do razumijevanja specifičnih potreba pojedinih industrija (i sektora), panel će pružiti korisne uvide za poboljšanje vaših digitalnih marketinških inicijativa.

  1. Networking i druženje (19:35 – 21:00)

VAŽNE INFORMACIJE

ŠTO? Kako optimizirati oglašavanje na Facebooku i Instagramu
ZA KOGA? Partneri, članovi i prijatelji Udruge eCommerce Hrvatska
KADA? Utorak, 31. listopada 2023., od 18:00 do 21:00 h
GDJE? Sky Office, Ul. Roberta Frangeša Mihanovića 9, 10110, Zagreb (Google maps)
KAKO? Upad je besplatan za članove Udruge. Učlanite se ovdje!*

*članstva kreću već od 100 eura/god, što uključuje upad na sve naše Meetupove (min 6 godišnje) i konferencije (2 godišnje)

PRIJAVE SU ZAVRŠILE

VEZANI ČLANCI:

Oglašavanje web trgovina putem interneta – većina trgovaca samostalno radi Facebook oglase, no čak 80 % njih to radi krivo

CRO Commerce 2022: Kako se oglašavaju hrvatski web trgovci (istraživanje)

Istraživanje online kupaca 2022 – Četvrtina Hrvata kupuje online nekoliko puta tjedno | CRO COMMERCE 2022

O Autoru

Želiš vidjeti vlastitu web trgovinu na popisu? Postani član!

Sve je u povjerenju! Pridruži se Udruzi i pokažite kupcima da ste pouzdani web trgovac. Punopravno članstvo uključuje besplatnu Trusted Shop certifikaciju.
>
Ocjena www.ecommerce.hr na Trustprofile recenzija je 10.0/10 temeljena na 10 recenzije.