fbpx

Kako iskoristiti tiskane medije za promociju webshopa u 2024. godini

Autor: eCommerce Hrvatska 23.01.2024.

Tiskani mediji su vrijedan i često nedovoljno iskorišten alat za promociju webshopa. U doba u kojem dominiraju digitalne marketinške strategije, lako je previdjeti vrijednost tradicionalnih metoda oglašavanja. Ipak, tiskani mediji ostaju moćan alat za promociju vaše web trgovine.

Kada se koriste strateški, tiskani materijali mogu poboljšati vašu online prisutnost, povećati svijest o vašem brendu i privući više prometa na vašu web trgovinu. U ovom ćemo članku istražiti različite načine na koje možete učinkovito koristiti tiskane medije za promicanje svoje web trgovine.

Oblici tiskanih medija

Vizitke i letci

Jedan od najjednostavnijih i najisplativijih načina promoviranja webshopa su vizitke i letci. Osigurajte da vaši tiskani materijali uključuju URL vaše web trgovine, QR kod ili promotivni kod za online kupce. Podijelite ih na lokalnim eventima, sajmovima, udružite se s ostalim webshopovima i dogovorite da izlože vaše letke na blagajni ili ga uključe u paket pri dostavi kupcu.

Oglasi u časopisima i novinama

Oglašavanje u tiskanim izdanjima i dalje može biti vrijedan alat za promociju webshopa. Odaberite časopise ili novine koji su u skladu s interesima i preferencijama vaše ciljne publike. Osmislite uvjerljive oglase s vizualnim elementima koji privlače pažnju i uvjerljivim tekstom koji mami čitatelje da posjete vašu web trgovinu. Ne zaboravite uključiti vašu web adresu i QR kod za lakši pristup.

Brošure i katalozi

Ako imate širok raspon proizvoda, razmislite o izradi tiskanih brošura ili kataloga koji prikazuju vašu ponudu. Oni se mogu distribuirati na sajmovima, lokalnim događanjima ili slati kao dio kampanja izravne pošte. Uključite slike visoke kvalitete, detaljne opise proizvoda i informacije o cijenama. Potaknite čitatelje da posjete vaš webshop za dodatne pojedinosti i kupnju.

Sponzorstva događaja

Sponzoriranje lokalnih događanja ili aktivnosti zajednice pruža izvrsnu priliku za promociju vaše web trgovine putem tiskanih medija. Sponzorstvo često dolazi s dobrom vidljivošću vašeg logotipa i web adrese na bannerima događaja, programima ili promotivnim materijalima.

Kako pratiti uspješnost tiskanih medija?

Uključite QR kodove u sve svoje tiskane materijale. Kada se skeniraju pametnim telefonom, QR kodovi mogu trenutno usmjeriti korisnike na vašu web trgovinu. Provjerite je li odredišna stranica optimizirana za mobilne uređaje kako biste pružili besprijekorno iskustvo pregledavanja i kupnje.

Možete koristiti i jedinstvene promotivne kodove, posebne odredišne stranice ili prilagođene URL-e. Ovi podaci pomoći će vam da shvatite koji tiskani materijali i strategije privlače najviše prometa i konverzija na vašu web trgovinu.

Zaključno, možemo ustvrditi da tiskani mediji ostaju vrijedan i često nedovoljno iskorišten alat za promociju webshopa. Kada se integrira u vašu marketinšku strategiju uz vaše digitalne napore, može poboljšati vidljivost vašeg brenda, dosegnuti novu publiku i naposljetku povećati vašu online prodaju. Ako budete kreativni i strateški promišljeni sa svojim tiskanim materijalima, možete iskoristiti njihovu snagu za povećanje prometa i prihoda na svoju web trgovinu.

Zašto smo mi lansirali eCommerce magazin?

Nakon brojnih, sada već dokazanih i etabliranih projekata, i udruga eCommerce Hrvatska odlučila je iskoristiti porencijal tiskanih medija lansiranjem eCommerce magazina. Riječ je o stručnom B2B magazinu koji je usmjeren na online prodaju, marketing i istraživanja u Hrvatskoj i regiji, izlazi četiri puta godišnje, dostupan je za besplatno online preuzimanje na web stranici udruge te ga dostavljamo u tiskanom izdanju na adresu svih punopravnih članova udruge.

Tiskani magazin u vrijeme dominacije digitalnih kanala može zvučati iznenađujuće, ali vodili smo se time da je komunikacija u današnjem vremenu uistinu više-kanalna i da print mediji imaju svoju vrijednost jer, prema istraživanjima, svaki primjerak pročita još dvoje ljudi pored samog primatelja na kojega šaljemo izdanje. Da smo napravili dobar korak potvrđuju i povratne informacije primatelja koje smo telefonski kontaktirali nakon slanja prvog izdanja eCommerce magazina.

O magazinu ipak najbolje neka govore oni koji su u njemu i sudjelovali kao glavni likovi, a to su sami trgovci koje smo pod naslovom “Dobre priče hrvatskog eCommerce sektora” predstavili u specijalnom izdanju magazina.

Tako će na meetupu koji se održava 30. siječnja 2024. godine u Sky Office centru govoriti predstavnici webshopova: Bima Hrvatska, Lumer Shop, Ljekarne Švaljek і Tvornica Zdrave Hrane. Dođite i vi, poslušajte što nam imaju za reći te se podružite s kolegama i partnerima.

eCommerce magazin Party zaključit ćemo u revijalnom raspoloženju uz dobru svirku za koju će se pobrinuti Whatever bend koji ove godine slave velikih 20 godina rada. Pripremite se za dobru mjuzu starih rock klasika, blues-rocka, pop-rocka i countryja i to u akustičnom setupu.

Sudjelovanje na Meetupu besplatno je za članove Udruge, u suprotnom se naplaćuje 50 €. Prijavite se putem forme niže:

PRIJAVE SU ZAVRŠILE

O Autoru

eCommerce Hrvatska
Glavni cilj udruge eCommerce Hrvatska je povećati povjerenje u online kupovinu. Učlanite se i podržite rad Udruge!

Želiš vidjeti vlastitu web trgovinu na popisu? Postani član!

Sve je u povjerenju! Pridruži se Udruzi i pokažite kupcima da ste pouzdani web trgovac. Punopravno članstvo uključuje besplatnu Trusted Shop certifikaciju.
>
Ocjena www.ecommerce.hr na Trustprofile recenzija je 10.0/10 temeljena na 9 recenzije.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Pristankom prihvaćate korištenje kolačića u skladu s našom politikom privatnosti.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Postavke privatnosti

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti informacije na vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Ovdje možete upravljati postavkama svojih preferencija za kolačića.

Ovi su kolačići neophodni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima.

Tehnički kolačići
Za korištenje ove web stranice koristimo sljedeće tehnički potrebne kolačiće
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Odbijam sve usluge
Spremi
Priihvaćam sve usluge