fbpx

Online trgovina: Izazovi i pravila uspješnog poslovanja

Online trgovina donosi brojne prednosti i mogućnosti za trgovce, ali isto tako zahtijeva i pažljivo pridržavanje zakona i pravila kako bi se osigurala zaštita potrošača i integritet poslovanja

U današnjem digitalnom dobu trgovina putem interneta postala je ključna komponenta globalnog tržišta. Internet je trgovcima omogućio pristup potrošačima diljem svijeta, čime su stvorili nevjerojatne prilike za rast i uspjeh. Međutim, kako se trgovina putem interneta neprestano razvija, trgovci se suočavaju s brojnim izazovima i promjenama koje zahtijevaju njihovu pažnju i prilagodbu.

U Republici Hrvatskoj trgovac je obvezan web stranicu uskladiti s brojnim pravilima koja uređuju zaštitu potrošača, cijene, dostavu, raskid ugovora te druge specifičnosti koje su karakteristične za ovakvo poslovanje. U protivnom se trgovac izlaže visokim novčanim kaznama.

Opći uvjeti poslovanja – čemu zapravo služe?

Zakon o zaštiti potrošača propisuje obvezu trgovca da donese opće uvjete poslovanja – dokument u kojem su propisane opće odredbe za ugovore o kupoprodaji, a koje predstavljaju sastavni dio ugovora o kupoprodaji i primjenjuju se na sve takve ugovore koje trgovac sklapa s potrošačima. Zakon o zaštiti potrošača kao glavni zahtjev propisuje da su opći uvjeti objavljeni jasno, vidljivo i čitljivo potrošaču. U suprotnome, trgovac može biti kriv za prekršaj i novčano odgovarati.

Prikaz cijena prilikom posebnih oblika prodaje

Kao posebni oblik prodaje Zakon o zaštiti potrošača propisuje prodaju proizvoda po cijenama koje su niže od cijena u redovnoj prodaji. Nadalje, Zakon poznaje više oblika takve prodaje – akcijsku prodaju, rasprodaju, sezonsko sniženje, prodaju robe s greškom i prodaju robe kojoj istječe rok uporabe, svaku sa svojim uvjetima i pravilima.

Kao najčešći posebni oblik prodaje u praksi smo primijetili da se koristi akcijska prodaja. Ono što je izrazito važno (i učestala greška) je isticanje cijene kod takve prodaje. Naime, za vrijeme akcijske prodaje trgovac je dužan prikazati dvije cijene: trenutnu sniženu cijenu i najnižu cijenu u posljednjih 30 dana.

Isto tako je bitno naglasiti da ta obveza prikaza najniže cijene postoji samo u odnosu na proizvode za koje je u tijeku sniženje cijene (popust, akcija), a koje se odnosi na sve potrošače i sve načine plaćanja.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Zakon o zaštiti potrošača daje potrošaču pravo na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji za proizvode kupljene putem web trgovine. Dakle, potrošač ima pravo odustati od svoje (online) kupovine i to u roku od 14 dana od dana kada je proizvod dostavljen potrošaču. Kako prilikom dostave potrošač zapravo prvi put vidi svoj proizvod, ovaj rok zapravo omogućuje potrošaču da razmisli o svojoj odluci i promijeni ju bez dodatnih obaveza.

Kada se odluči na jednostrani raskid, trošak povrata kupljenih proizvoda snosi potrošač. U tom slučaju je potrošač dužan čuvati proizvod s dužnom pažnjom te odgovara za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja istim. Pod rukovanjem proizvodom Zakon smatra svako rukovanje istim kako bi se utvrdila priroda i funkcionalnost proizvoda i to na način koji je uobičajen kada se kupnja obavlja u prostorijama trgovca.

Što se tiče utvrđenja iznosa umanjenja, on se procjenjuje uzimajući u obzir objektivne okolnosti i kriterije te varira od slučaja do slučaja.

Greške prilikom narudžbi

Ako obavljaju trgovinu putem web stranice, trgovci su korisnicima dužni omogućiti korištenje iste na najbolji mogući način, redovno nadgledati rad servera, širiti kapacitete prema broju korisnika, pružati podršku korisnicima te otklanjati eventualne greške i probleme u radu sustava u što kraćem roku.

Ipak, bez obzira na sve mjere koje trgovac poduzme, uvijek postoji mogućnost javljanja pogreške u sustavu. Prema našem iskustvu često se trgovcima događa da se na web stranici iskažu pogrešne cijene proizvoda ili netočna dostupnost određenog proizvoda.

Primjerice, što ako je cijena proizvoda pogrešno iskazana očitom greškom te umjesto 100 eura stoji cijena od 1 eura?

U takvim slučajevima očite pogreške, bitno je znati da je moguće ne isporučiti proizvod po pogrešnoj cijeni. Ključno je ispravno organizirati postupak zaprimanja i obrade narudžbi, na način da si trgovac omogući kontrolu narudžbe prije nego dođe do sklapanja ugovora i prije nego paket bude poslan.

Međutim, ako trgovac ne organizira sustav na takav način koji mu omogućuje kontrolu narudžbe, trgovac će biti obvezan isporučiti proizvode po (pogrešno iskazanoj) ugovorenoj cijeni ili u ugovorenoj količini bez obzira na činjenicu da se radi o greški sustava.

Zašto je zaštita osobnih podataka važna?

Zaštita osobnih podataka nije samo zakonska obveza, već i etički imperativ za trgovca. Potrošači moraju biti sigurni da njihovi osobni podaci, poput imena, adrese i drugih osjetljivih informacija, neće završiti u pogrešnim rukama ili biti zloupotrebljeni. Uspješna zaštita osobnih podataka stvara povjerenje među potrošačima i čini trgovinu online proizvodima privlačnijom opcijom.

Izazovi u zaštiti osobnih podataka u online prodaji

Prvi korak u zaštiti osobnih podataka je osigurati sigurnost web stranice i sustava. Trgovci moraju biti svjesni potencijalnih prijetnji sigurnosti i napada hakera.

Pristup osobnim podacima trebao bi biti ograničen samo na ovlaštene osobe kod trgovca. To se postiže primjerice korištenjem stroge politike pristupa i upravljanja korisnicima. Svaka osoba koja ima pristup podacima mora biti educirana kako bi razumjela važnost njihove zaštite i privatnosti.

Trgovci moraju jasno i transparentno komunicirati svoje namjere u vezi s prikupljanjem, pohranom i uporabom osobnih podataka. S druge strane, potrošači trebaju biti potpuno informirani i dati svoj izričit pristanak prije nego što se njihovi podaci koriste na bilo koji način.

Dokumentacija i prakse

Za uspješno upravljanje i zaštitu osobnih podataka u online prodaji, trgovci se oslanjaju na niz ključnih dokumenata i praksi. Neki od najvažnijih dokumenata i politika koje igraju ključnu ulogu u očuvanju privatnosti i povjerenju kupaca su:

  • Pravila privatnosti – poznata i kao politika privatnosti, dokument koji opisuje kako se osobni podaci prikupljaju, koriste, štite i dijele od strane trgovca ili web stranice. Ova pravila osiguravaju transparentnost i zaštitu privatnosti korisnika, obavještavajući ih o postupcima koji se odvijaju s njihovim osobnim podacima te im daju kontrolu nad tim podacima putem pristanka i opcija zaštite privatnosti.
  • Skočni prozor – obavijest koja se prikazuje posjetiteljima web stranice prilikom prvog posjeta. Na ovaj način omogućuje se korisnicima da budu informirani o kolačićima, njihovoj svrsi i daje im mogućnost prihvatiti ili odbiti korištenje kolačića pri pregledavanju web stranice. Skočni prozor o kolačićima pomaže u poštivanju zakonskih zahtjeva i pruža korisnicima kontrolu nad svojom privatnošću i postavkama kolačića.
  • Pravilnik o korištenju kolačića – ili Cookie Policy je dokument koji obavještava posjetitelje web stranice o tome kako se koriste kolačići (cookies) tijekom pregledavanja web stranice. On opisuje vrste kolačića koji se koriste, svrhe njihove uporabe, kako se podaci prikupljaju i obrađuju te kako korisnici mogu kontrolirati i upravljati kolačićima. Ovaj pravilnik pomaže u pružanju transparentnosti i poštivanju privatnosti posjetitelja web stranice.

Zaključak

Online trgovina donosi brojne prednosti i mogućnosti za trgovce, ali isto tako i zahtijeva pažljivo pridržavanje zakona i pravila kako bi se osigurala zaštita potrošača i integritet poslovanja.

Osim toga, izazovi u zaštiti osobnih podataka nikada nisu bili važniji. Neprekidno praćenje zakonodavstva i pridržavanje najviših standarda zaštite podataka ključno je za očuvanje ugleda i uspjeha u online prodaji.

Zaštita osobnih podataka više nije samo obveza, već i ključni faktor za uspjeh u digitalnom dobu. Trgovci trebaju razumjeti i implementirati potrebnu dokumentaciju i prakse u svoje poslovanje kako bi stvorili okruženje koje potrošači cijene i u kojem se osjećaju sigurno za uspjeh online kupovine.

SVE JE U POVJERENJU

Pridružite se Udruzi i pokažite kupcima da ste pouzdani web trgovac.

Punopravno članstvo uključuje besplatnu
Trusted Shop certifikaciju

O Autoru

Dijana Kladar
Dijana Kladar je diplomirana pravnica koja se bavi pretežno građanskim, trgovačkim i radnim pravom. Aktivno se bavi pravima potrošača posljednjih 10 godina. Odvjetnica je aktivna u praćenju pravne problematike elektroničke trgovine, te pruža konzultantske usluge i pravnu podršku u implementaciji pravnog sadržaja koji mora imati svaki web shop u RH. Sudjeluje kao stručni član radnih skupina za izradu Zakona o zaštiti potrošača i donošenju drugih podzakonskih akata na području zaštite potrošača. Sudionik je mnogih okruglih stolova, stručnih skupova, radnih tijela koja kreiraju zakonodavnu politiku zaštite prava potrošača, piše stručne članke o zakonskim aktualnostima i problemima iz prakse. Odvjetnica ima bogato iskustvo u postupcima inspekcijskog nadzora, zastupanja pred sudovima, te poznavanja sudske prakse Suda Europske unije čija praksa vezuje i sudove u Republici Hrvatskoj. Odvjetnica se u svome radu bavi i intelektualnim vlasništvom, posebno autorskim pravima.

Želiš vidjeti vlastitu web trgovinu na popisu? Postani član!

Sve je u povjerenju! Pridruži se Udruzi i pokažite kupcima da ste pouzdani web trgovac. Punopravno članstvo uključuje besplatnu Trusted Shop certifikaciju.
>
Ocjena www.ecommerce.hr na Trustprofile recenzija je 10.0/10 temeljena na 9 recenzije.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Pristankom prihvaćate korištenje kolačića u skladu s našom politikom privatnosti.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Postavke privatnosti

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti informacije na vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Ovdje možete upravljati postavkama svojih preferencija za kolačića.

Ovi su kolačići neophodni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima.

Tehnički kolačići
Za korištenje ove web stranice koristimo sljedeće tehnički potrebne kolačiće
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Odbijam sve usluge
Spremi
Priihvaćam sve usluge