eCommerce Hrvatska predstavljena na globalnoj UN ecommerce konferenciji u Ženevi

eCommerce Hrvatska predstavljena na globalnoj UN ecommerce konferenciji u Ženevi

22.04.2018 Podijeli:

Organizacija Ujedinjenih naroda za trgovinu i razvoj (UNCTAD) je prošli tjedan organizirala E-Commerce Week u Ženevi, gdje smo predstavili našu Udrugu na prvom globalnom sastanku ecommerce udruga iz cijelog svijeta.

Konferencija koja je okupila preko 1.000 eCommerce stručnjaka iz cijelog svijeta je bila fokusirana na ulogu digitalnih platformi u razvoju online prodaje van matične zemlje, a ecommerce lideri su imali priliku razmjeniti iskustva vezana za ključne izazove i prilike zemalja u razvoju. Pogledajte kratki video koji je napravila predsjednica makedonske eCommerce Udruge, Nina Angelovska.

 

 

– Najviše me se dojmilo predavanje o mogućnostima koje pružaju marketplace platforme poput Amazona, jer iste mogu značajno olakšati trgovcima početak prodaje van matične zemlje, rekao je predsjednik Udruge eCommerce Hrvatska Marcel Majsan.

Prema istraživanju koje je provela Udruga eCommerce Hrvatska među svojim članovima, više od 50 % hrvatskih web trgovaca prodaje ili planira prodavati van Hrvatske, no najveći problem su im visoki troškovi dostave, te usklađivanje sa svima zakonima zemalja u kojima žele prodavati. Uključenjem na Amazon ovi se problemi izbjegavaju jer možete koristiti njihove usluge skladištenja i slanja robe (tzv. fulfillment centar), što može značajno smanjiti troškove pokretanja cross-border prodaje.

Ukoliko ipak odlučite razviti vlastiti webshop za prodaju van Hrvatske, ključno je da uspostavite povjerenje, a u tome vam može pomoći prva globalna oznaka povjerenja Safe.Shop, koju možete dobiti u sklopu članstva u Udruzi eCommerce Hrvatska.

Safe.Shop je prva globalna oznaka povjerenja koja vam može pomoći u pokretanju cross-border prodaje

Zaključak konferencije bio je da se u svim zemljama primjećuje ogroman potencijal za rast online trgovine, a svima je zajednička potreba za obrazovanjem kupaca, te profesionalnih voditelja web trgovine.

Komentari

Napiši komentar

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.

x

Koristimo kolačiće kako bi vam pružili najbolje iskustvo prilikom korištenja naše web stranice. Prihvaćanjem kolačića slažete se s našom Politikom privatnosti.

Prihvaćam Ne prihvaćam Politika privatnosti
Želite poboljšati online prodaju?

Nemojte propustiti naše savjete i besplatne edukacije