Do 2020. godine kreće oporezivanje pošiljki male vrijednosti

Do 2020. godine kreće oporezivanje pošiljki male vrijednosti

19.01.2018 Podijeli:

Europska komisija je utvrdila obvezu članicama Unije da se najkasnije do 2020. godine ukine povlastica oslobađanja poreza na pošiljkemale vrijednosti (uglavnom do 22 eura odnosno oko 165 kn).

Zemlje članice EU-a, prema procjenama koje je iznijela Europska komisija, godišnje gube pet milijardi eura prihoda od PDV-a zbog izuzeća od oporezivanja pošiljki male vrijednosti, a do 2020. godine ta bi se brojka popela na sedam milijardi eura. Takva procjena Europske komisije se, naravno, može gledati i iz drugog kuta, jer se radi o pet milijardi eura koje će kupci od sljedeće godine morati dodatno plaćati za robu koju žele kupiti.

Inače, više od tri četvrtine svih paketa ima manju težinu od 2 kg i manju vrijednost od 150 eura. Takvi paketi u pravilu dolaze iz Kine, a problem je što najčešće nemaju pravilno deklariranu vrijednost pa je vrlo teško ispravno osigurati zakonito plaćanja PDV-a na takve pošiljke.

Komentari

Napiši komentar

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.

x

Koristimo kolačiće kako bi vam pružili najbolje iskustvo prilikom korištenja naše web stranice. Prihvaćanjem kolačića slažete se s našom Politikom privatnosti.

Prihvaćam Ne prihvaćam Politika privatnosti
Želite poboljšati online prodaju?

Nemojte propustiti naše savjete i besplatne edukacije