Čak 80 posto više dostavljenih paketa u prvom kvartalu

Čak 80 posto više dostavljenih paketa u prvom kvartalu

20.04.2017 Podijeli:

Odlični rezultati prvog kvartala 2017. za DPD Hrvatska razlog su za slavlje

Ove impresivne broje u DPD-u Hrvatska smatraju vjetrom u leđa za novu poslovnu godinu, a porast prihoda blizu 50 posto potaknut je rastom dostavljenih paketa u domaćoj i međunarodnoj distribuciji. Ta se brojka u 2016. godini popela na više od 1,5 milijuna što je 80 posto više u odnosu na godinu prije.

U Hrvatskoj rast volumena od 125 posto

U posljednje vrijeme u Hrvatskoj je zabilježen značajan porast internet trgovine, koji je rezultirao i povećanim brojem dostava krajnjim korisnicima, odnosno privatnim osobama. U tom segmentu zabilježen je rast volumena od 125 posto.

Prema istraživanju DPDgroup u Hrvatskoj je u 2016. godini udio online kupnje u sveukupnoj kupovini iznosio 6 posto i, kao što slučaj sa svim tržištima u usponu, nalazi se ispod europskog prosjeka koji iznosi 9,6%. Ipak, upravo taj podatak ukazuje da hrvatsko tržište e-trgovine ima veliki potencijal za daljnji rast.

Upravo zbog sve većeg broja privatnih korisnika, DPD Hrvatska je uveo mogućnost plaćanja kreditnim karticama prilikom dostave, razvili su Follow My Parcel portal koji primateljima paketa omogućuje promjenu datuma i adrese dostave, a zahvaljujući suradnji s partnerima, Eurom Denis i INA-om, pakete dostavljene putem njihove mreže moguće je podići na više od 400 lokacija njihovih maloprodaja diljem Hrvatske.

DPD ističe kako je njihova služba za korisnike sa sjedištem u Zagrebu postigla je najbolje rezultate u odnosu na konkurenciju, s čak 99,9% odgovorenih poziva!

Nove usluge

Brinemo o osobi, a ne samo o paketu i svaki naš klijent jednako nam je važan, kažu u toj kompaniji i najavljuju kako će i ove godine predstaviti neke nove usluge, jedinstvene na hrvatskom tržištu.

Inače, GeoPost, tvrtka majka DPD-a, također nastavlja rast, bilježeći rezultat od 6,2 milijarde eura ili 8.6% porasta u usporedbi s 2015. godinom. Taj je rezultat potaknut je porastom volumena od 9.4% čime se ukupan broj paketa isporučenih širom svijeta popeo na čak 1,1 milijarde!

Ispunite kratki upitnik i ostvarite brojne pogodnosti
kao član Udruge eCommerce Hrvatska.

Samo za prvih 100 web trgovaca

Komentari

Napiši komentar

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.

Želite poboljšati online prodaju?

Nemojte propustiti naše savjete i besplatne edukacije