Boba Blašković: Dobitne kombinacije su besplatna dostava, kod s popustima, neka personalizirana ponuda i isprika kad pogriješite

Boba Blašković: Dobitne kombinacije su besplatna dostava, kod s popustima, neka personalizirana ponuda i isprika kad pogriješite

Upoznajte Bobu Blašković, urednicu čijim savjetima vjeruju oni koji žele da njihov dom bude savršen. Pročitajte što misli da nedostaje hrvatskim web trgovinama

Boba Blašković, autorica popularnog i hvaljenog bloga dblog.telegram.hr za sebe kaže da je mama, supruga, urednica brojnih lifestyle izdanja o dizajnu i uređenju doma. Urednica D bloga, dugogodišnja glavna urednica Nekretnina i Dom&Dizajna u Jutarnjem listu, Budi.in, 24 sata, Globus, Grazia, Like, Telegram samo su neki od magazina i portala s kojima je više od desetljeća surađivala kao novinarka, urednica, stilistica.

Na svom Dblogu piše o dizajnu, arhitekturi i uređenju interijera. „Možda ne mogu promijeniti svijet, ali možda mogu nekome pomoći da kupi udoban krevet. I vjerujem da sam tom čovjeku tako puno više pomogla, a nadam se da ću nekada pomoći i tebi,“ kaže.

Boba redovito kupuje online i evo kako na web shopu možete osvojiti njenu pažnju.

 

Koliko često kupujete online? Prečesto. Zapravo u posljednje vrijeme gotovo isključivo kupujem preko neta jer tako štedim svoje vrijeme i živce jer nema nepotrebnih redova i gužvi po shopping centrima. A s obzirom na to da sam prilično impulzivan kupac, online shopping mi štedi i novac jer većinom kupujem ciljano i planski.

Što najčešće kupujete? Odjeću, obuću, stvari za kuću, igračke, knjige, gadgete… doslovno sve što ima dostavu na moju kućnu adresu.

Sjećate li se svog prvog e-shoppinga? Dosta sam zahtjevan kupac i volim stvari koje ne nosi cijeli grad. Počela sam davnih dana preko Amazona naručivati knjige kojih nije bilo u Hrvatskoj, a onda sam krenula i po odjeći, obući, stvarima za dom…

… a što ste posljednje nabavili? Svjetleći plakat jednog nizozemskog brenda i to na nagovor mojih čitateljica s Dbloga. Vidjele smo da je besplatan shipment za iznos iznad 70 eura, pa smo se odlučile udružiti i napravile zajedničku narudžbu.

Što vam daje web-trgovina, a ne može klasičan dućan? Poklanja mi vrijeme i komociju. Kupnju mogu obaviti u bilo kom trenutku, čak preko svog telefona… i najbolje je što mogu kupovati doslovno bilo gdje u svijetu. Nemate pojma koji je to odličan osjećaj kad krenu sniženja, a vi bez puno truda ugrabite komad na saleu od 70 posto.

Što vas može razveseliti? Besplatna dostava. Kod s popustima. Neka personalizirana ponuda. Primjerice, divno mi je kada me neki webshopovi obavijeste da je artikl koji je na moj wish-listi sada na popustu.

Koje i kakve stranice i usluge cijenite? Pregledne, točne, pouzdane, intuitivne s detaljnim informacijama o dimenzijama, vrstama materijala, sastavu. Volim kada proizvod ima što više fotografija, a ako je odjeća u pitanju super mi je kada postoji i video kako bi čovjek mogao procijeniti kako materijal pada.

Koje su vas prakse zauvijek otjerale od nekih web-trgovina? Predugi rok dostave i nejavljanje. Mislim da je ljudski pogriješiti i ako se već dogodio problem, želim da ga riješimo u najkraćem roku.

Mislite li da u Hrvatskoj postoji još uvijek skepsa prema e-trgovini? Mislim da je to strah od nepoznatog. Nepouzdanje. Neznanje. Ali i to se mijenja… Digitalizacija je neizbježna.

Vaš savjet za domaće web-trgovce? Pokrenite besplatnu dostavu čak i za najmanje iznose. Taj ulog će vam se sigurno isplatiti, pogotovo ako se za vas još ne zna. Jako vodite računa o kvaliteti pakiranja. Svakom klijentu pri dostavi napišite personalizirano pismo zahvale na povjerenju. Napravite kvalitetne newslettere i šaljite ih na tjednoj bazi. Smišljajte akcije, surađujte s blogerima, medijima, uložite u kvalitetno vođenje društvenih mreža… Stalnim kupcima odobravajte dodatne popuste. I uvijek razmišljajte kao kupac. To je najvažnije.

 

Foto: Vjekoslav Skledar

eCommerce Hrvatska

|

at
Vidi sve postove autora >

Komentari

Napiši komentar

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.

Želite poboljšati online prodaju?

Nemojte propustiti naše savjete i besplatne edukacije